Inka Hyötylänmäki ja Henna Niinivirta

Kuinka Fertiment SAI alkunsa?

Fertiment sai alkunsa, kun havaitsimme kuinka suuri vaikutus hedelmällisyyden haasteilla on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Aiheeseen liittyvää koulutusta ammattilaisille on Suomessa tarjolla rajallisesti, vaikka hedelmällisyystietoisuuden lisäämiselle selvästi tarve. Halusimme tuoda saataville ammattilaisille suunnattua koulutusmateriaalia sekä keskenmenon kokeneille kohdistetun mentoripalvelun, jotta voimme vaikuttaa omalta osaltamme koko yhteiskunnan hyvinvoinnin edistämiseen hedelmällisyyden näkökulmasta.

Lähdimme rakentamaan yritystämme arvojemme pohjalta, joita ovat tiedeperusteisuus, empaattisuus sekä yksityisyys. Me Fertimentillä ajattelemme, että tieto hedelmällisyydestä on kaikkien oikeus. Siksi tavoitteemme on, että hedelmällisyystietoisuutta edistävä tieto olisi kaikkien saatavilla.

Inka Hyötylänmäki, Fertiment

INKA HYÖTYLÄNMÄKI

Olen Inka, Fertimentin perustaja ja mentori. Fertiment sai alkunsa omien kokemusteni innoittamana, kun keskenmenon kohdatessa oli vaikea ymmärtää mistä asiassa oli kyse. Myöhemmin lähdin opiskelemaan biologiaa Helsingin yliopistoon. Taustani vuoksi yksilönkehitykseen suuntaava genetiikka on vienyt sydämeni, minkä seurauksena olen mukana Genetiikan ja molekulaaristen biotieteiden maisteriohjelmassa Helsingin yliopistossa. Fertimentin kautta on kunnia olla mukana poistamassa tabuja hedelmällisyyden ympäriltä ja päästä kouluttamaan sekä tukemaan henkilöitä, joille aihe on merkityksellinen. Uskon, että iloinen, empaattinen ja kannustava luonteeni on voimavara sekä kouluttajana, että mentorina.

Henna Niinivirta, Fertiment

Henna Niinivirta

Olen Henna, Fertimentin mentori. Taustaltani olen opiskellut sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi ja terveystieteiden kandidaatiksi. Tällä hetkellä opiskelen Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden maisterin tutkinnosta kahta pääainetta, hoitotyön opettamista ja hoitotyön johtamista. Vapaa-ajalla kasvatan shetlanninlammaskoiria. Kiinnostukseni ihmisten hyvinvointiin, seksuaaliterveyteen, genetiikkaan ja lisääntymiseen näkyy niin työelämässä, opiskelussa kuin harrastuksissanikin. Teen töitä empaattisella, läsnäolevalla ja tilanteeseen nähden positiivisella otteella. Minulla on kova halu auttaa ja tukea keskenmenon kokeneita tai sitä jännittäviä. Olen täällä sinua varten.